Instalování výplní otvorů

V minulém zpravodaji jsem psal o dokončení hrubé stavby domu zakrytím kompletní střechou. Dnes k tomu přidám výplně otvorů a tím dokončím kompletní uzavřenou hrubou stavbu domu. Během několika následujících stavebních kroků a etap už se vám bude o něco lépe stavět, protože budete schovaní před nepřízní počasí.
V jediném stavebním kroku sedmé etapy některé stavitelé čeká jen minimální práce. Pokud stavíte také garáž, tak se již setkáte s omítáním zdiva. Kvůli instalování garážových sekčních vrat budete totiž muset předem část vnitřního zdiva omítnout. Dále to bude spíše o dohledu a kontrolování řemeslníků při zabudování výplní otvorů, dohledu a kontrole. Předcházet bude pečlivé vybírání oken, dveří a garážových vrat. Také opět samozřejmě připomenu důkladný výběr výrobce výplní otvorů a firmy pro připevnění veškerých výplní a jejich následnému seřízení. Stavební krok a vlastně také celou sedmou etapu uzavřu zmínkou o důležitosti mít nejpozději v této fázi rozestavěnou stavbu pojištěnou proti vandalismu a krádeži.
  • Připravit plány, nářadí a příslušenství
  • Spočítat a objednat stavební materiál
  • Dovézt a uložit stavební materiál
  • Natáhnout vnitřní omítku na zdivo vjezdu do garáže
  • Instalovat a připevnit okna, vchodové a terasové dveře
  • Instalovat a připevnit garážová vrata a elektrický pohon
Zdeněk Čejka
Autor webu jaksipostavitdum.cz
Komentáře
  1. Janka80 napsal:

    Dobrý den,
    chci se zeptat, jestli je při výběru oken běžné, že dodavatel trvá na tom, že dodá pro okna i kování, které je přímo od výrobce. Je možné najít si vlastní kování a pokud nám vyhovuje lépe, tak jej použít místo originálu? Nelíbí se mi, že případně budeme muset koupit okna s kováním a následně to co se nám líbí víc namontovat na okno místo originálu. Jsou to peníze i energie navíc. Můžeme trvat na oknu bez kování s tím, že si okenní kování zajistíme sami? Děkuji za odpověď.

    • Zdeněk Čejka napsal:

      Dobrý den, s podobným případem nemám zkušenosti. Osobně jsem ale pro originální součásti od jednoho výrobce – lépe vše pasuje a sedí bez problémů.
      Přeji pěkný den.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Napsali o nás
  • Web Japonská Zahrada